Хелън трейдинг 2 ЕООД
Виж на картата 
Адрес: 6 септември, бул.  No:87
Пощенски код: 4000
Телефон: 643 343
Телефон:
e-mail: helensf@techno-link.com
Описание:
гр.София , ул.Цар Симеон , бл.20 , тел:02 / 92 00 456 , 02 / 92 91 411 Офис гр.Варна , ул.ген. Кеселов 27 , тел:052 / 610 077 , 052 / 610 210 Складове за лекарства и стоматологични материали.
 
Коментари
Автор:

Коментар:

Снимка към коментара ( само .jpg файлове ):

Visual CAPTCHA

 Моля въведете тук 5-те цифри от изображението по-горе


Автор: анонимен Дата: 09-02-2007 14:05:20
Фалшиви лекарства засечени и в Пловдив Емил Христов Още не е ясно какво има в три от петте ментета Екип "Сега" "След София и Монтана, фалшиви лекарства са открити и в Пловдив. 120 ампули с копия на витамин С, аналгин и бусколизин са открити в пловдивския склад на софийската фирма "Хелън трейдинг 2", съобщи д-р Тунджай Мустафа от отдел "Контрол на нехранителните обекти и стоки" в РИОКОЗ-Пловдив. Върху откритите лекарства е наложена възбрана. "Задължение на фирмата дистрибутор е да изтегли от мрежата продадените количества и да ги съхранява на отговорно пазене", обясни той. Партидните номера на част от откритите ампули съвпадат с посочените като фалшиви. "Фирмата не е представила документи за произход на лекарствата и е обявила, че получават стоката от централния склад в София. При проверката не са открити ампули с фуроземид", уточни д-р Мустафа. В сряда шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Емил Христов предаде на МВР и прокуратурата данни за открити 5 фалшифицирани медикамента в ампулни форми - витамин С, аналгин, бусколизин, амикацин и фуроземид. Всички те носят етикет на "Софарма" и са открити в складове на "Хелън трейдинг". Не е ясно кой е производителят и къде са пласирани. Във фуроземид се оказа, че има лекарство за кашлица бромхексин, и то в същата концентрация, както и на оригиналния производител. Във витамин С има витамин С, още се чакат анализите за съдържанието на останалите 3 ментета. При проверките на агенцията се оказа и че търговец, който официално работи със "Софарма", по документи е получил от завода 2000 ампули фуроземид, а е продал 6000. От агенцията не оповестиха името на дистрибутора. Дали ще има санкция ще се реши, след като приключи разследването на полицията. От агенцията са предложили на здравния министър проф. Радослав Гайдарски да отнеме лиценза на "Хелън трейдинг". "В България едва ли може да се направи фалшиво лекарство в ампули, защото производството е много сложно", коментира пред БНР проф. Евгени Минков, председател на Съюза на фармацевтите у нас. "Липсва ефективен контрол - ампулата фалшив фуроземид бе открита от медицинска сестра", смята той. Според него фалшивите лекарства не са проблем само у нас, тъй като в ЕС те са 10% от всички лекарства в мрежата. Минков обаче смята, че няма как фалшификат да бъде засечен от фармацевт в аптека, тъй като трудно се прави разлика. "Има неразбория в аптеките, много работят без лиценз. Тревожно е, че се готвят промени в законодателството, след които всяко физическо и юридическо лице ще има право да отвори аптека, а не само фармацевт, както е сега. Тогава фармацевтът ще стои мирно пред своя началник и ще взема това, от което имат изгода", каза Минков.
Автор: анонимен Дата: 06-06-2009 13:57:36
molq vi ujasno sum pritesnena iskam da vi ponolq za pomo6t izpisaha mi lekarstvoto solcogyl i nemoga da go namerq nikade vsi4ki kazvat ne a na men mi e spe6no molq ako nqkoi iska da mi otgovori email e martina_konstantinova@abv.bg